Pienet aitat

Museoalueen punainen aitta on lienee rakennettu 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Sen on lahjoittanut kotiseutuyhdistykseen Veikko Lapin omaiset. Aitta on siirretty  kokonaisena  kolmen kilometrin päästä Remesahosta museoalueelle kesällä 2008. Aitta on neliönmuotoinen sivultaan noin 3,7 metriä. Korkeutta aitassa  on 2,9 metriä.  Rakennuksessa on kaksinkertainen pärekatto, jonka alla huopakate. Aitassa on runsas, alkuperäinen esineistö Remesahosta, jossa asuivat veljekset Lauri, Matti ja Veikko Lappi sisarensa Martan kanssa.

Punaisen aitan Lestintien puoleinen harmaa aitta on siirretty museoalueelle syksyllä 2008 Ojalan perältä Tervasen järven rannalta, jonne se puolestaan oli siirretty vuoden 2002 paikkeilla. Aitan alkuperäinen paikka on ollut Yli-Lestin Similän perällä Remesahossa. Aitan on lahjoittanut kotiseutuyhdistykselle Linnea Remesho.

Aitta on nk. otsa-aitta. Se on pitkänurkkainen hirsirakennus ja lepää nurkkakivien päällä Aitta on kooltaan 3,4 m x 3,4 m ja harjakorkeudeltaan 3,2 metriä. Aitassa on 2-kertainen tervattu pärekatto.